Også kaldet “fattigmandscognac”.

1. opskrift.
“Man tager en masse knopper eller nyudsprungne bøgeblade og lægger dem i et syltetøjsglas. Derefter overhældes bladene med spiritus uden smag. De trækker i 14 dage til 3 måneder.

Filtrer og fortynd efter smag. Prøv dig frem. Forslag på ca. 1:5, (1 glas essens fortyndes med 5 glas ren snaps eller vodka.) Denne snaps har godt af at blive gemt lidt væk, fra 3 mdr. til et år.”

Kilde: superlandsbyen.dk


2. opskrift.

“Pluk ca. ½ l. Store knopper og nyudsprungne blade og kom dem i et syltetøjsglas, de overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.

Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.”

Kilde: Agerskov Brændevins Ambasade


3. opskrift.

“1 dl Friske Bøgeblade
25 cl Snaps

Ingedienserne ligges i et syltetøjsglas og overhældes med snaps.

Trækketid: 1 til 2 uger (smag undervejs)

Filtreres, og eventuelt fortyndes.”

Kilde: snaps.tpsweb.dk